VámBlog

Olvassa el a szakmát érintő legújabb érdekességeket!

Kiterjesztett gyártói felelősségi (EPR) rendszer

Vállajuk az adatszolgáltatások elkészítését, beküldését.

Felkészülés a vámkezelésre január 1-je után


2021. jan 1-jétől az Egyesült Királyság kilép az EU-ból.

2021. jan 1-jétől az Egyesült Királyság kilép az EU-ból. Az, hogy a kilépés megegyezéssel vagy anélkül történik-e, azt ma még nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy január 1-jétől minden olyan gazdálkodónak, aki külkereskedelmi kapcsolatot tart fenn a EK-gal akár import, akár export tekintetében, küldeményét vámeljárás elé kéne állítania. Ez természetesen befolyásolja a küldemények szállításának gördülékenységét.

Itt az idő felkészülni különböző engedélyekkel adott árukra, úgy gyakorlatilag a NAV vámhatósági ágának a jelenléte nélkül zökkenőmentesen indulhatnak és érkezhetnek a küldemények.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy mint a mindennapokban vámkezeléssel foglalkozó iroda ezeknek az engedélyeknek a megszerzése időigényes. Itt az idő a felkészülésre!

Kérdéseikkel várjuk jelentkezésüket.

Import ÁFA finanszírozás

Amennyiben a jogszabályi feltételek lehetővé teszik, a veszélyhelyzet ideje alatt a megbízható cégek részére segítünk az import ÁFA finanszírozásában.

Közvetett képviselőként eljárva vállaljuk az ÁFA összeg rendezését.

EPR

2023.11.14

Kiterjesztett gyártói felelősségi (EPR) rendszer

EKÁER

2020.04.24

2020. április 22-től a veszélyhelyzet megszüntetését követő 30 napig megszűnik a kockázati biztosíték nyújtási kötelezettség a kockázatos termékekkel végzett közúti fuvarozással járó tevékenység esetén.

Mi a rosszabb egy vámhatósági bírságnál? Két vámhatósági bírság! - amiből az egyiket az ön vevője kapja (az ön hibájából). Ez történik ugyanis akkor, ha félvállról veszi a termékei származási helyének igazolását. Nem elég, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia a bírság kifizetéséhez, de ráadásul örökre elveszíthet egy értékes üzleti partnert, és a...

Nincs több trükközés! Az új jövedéki törvény úgy került megalkotásra, hogy az adózatlan jövedéki termékek készletmozgásairól az adóhatóság folyamatosan, naprakészen információhoz jusson. Így az új biztosíték-rendszeren keresztül minden körülmények között garantált a jövedéki adó beszedése!

A legtöbb importtal foglalkozó cég meg van győződve arról, hogy az import vámkezeléseik során megfelelő vámtarifaszámokat alkalmaznak. Sajnos a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy szinte minden második cégnél homokszem kerül a gépezetbe, és valamiért nem a megfelelő vámtarifaszámon történik meg a vámkezelés.