Garantált vámhatósági bírság! A legnagyobb buktató, amit 10-ből 8 export-import cég elkövet. Ön is köztük van?

2019.08.13

Import/export cégek esetében rendszeresen előfordul, hogy a vámkezelések során felmerülő fuvar- és egyéb költségek (rakodási költség, licencdíj, tervezés, szerszám költsége) nem, vagy nem megfelelő összegben kerülnek feltüntetésre a vámokmányokon.

Ennek legtöbbször az az oka, hogy ezek a kiadások sokszor a vámkezelés elvégzését követően kerülnek módosításra, számlázásra és kiegyenlítésre. Ezzel összhangban viszont nem történik meg a vámkezelés korrekciózása, mivel erről rendszeresen megfeledkeznek a cégek...

Sajnos ez azonban súlyos (milliós) következményeket vonhat maga után, mivel a vámkezelések korrekciójának elmaradása minden esetben utólagos fizetési kötelezettséget eredményez, és nem marad el az 50 %-os vámigazgatási bírság sem.

A vámhatóság ezen megállapításai gyakorlatilag védhetetlenek!

Szeretné megtudni, hogy Ön vállalkozását fenyegeti-e ilyen jellegű veszély?


Kérjen tőlünk egy INGYENES konzultációt! Probléma esetén átvizsgáljuk a vámkezelési dokumentumait és segítünk a megoldásban.

Így önnek nem kell munkaerőt delegálnia a feladatra, de mégis megnyugodhat, hiszen szakértők vizsgálják át a vámkezeléseit. És mindez egy forintjába sem kerül.